Generelt om microcement

Ja, vores easycrete serie er 100 % vandtæt i alle lag.

Microcement er en overfladebehandling til gulve, vægge og andre overflader. Microcement er lavet af en blanding af cement, polymer, vand, resin og pigmenter. Det er en tynd og glat belægning, der kan anvendes på mange overflader bl.a. klinker, fliser, beton, gips, træ, osv.

Hos JKC MicroCement har vi to typer af microcement.

  1. Klar til brug (Easycret): Denne type er klar til brug lige fra spanden og benyttes typisk til arealer, hvor belastningen ikke er så stor som f.eks. i boliger.
  2. Flerkomponent (Monocrete og Concrete): Disse typer er blandingsprodukter og benyttes typisk på arealer, der skal holde til meget ”trafik” eller høj belastning. Bør påføres af en fagmand.

Hvis vores klar-til-brug-løsning Easycret benyttes, behøver man ikke at lægge net i microcementen.

 

Ved større arealer eller arealer, der udsættes for meget ”trafik” eller høj belastning, bør man benytte et af vores flerkomponent-produkter, og her skal der bruges net f.eks. ovenpå gulvvarme ved klinker på gulv, på trægulve osv. Ring gerne på 22 60 56 95 for at høre nærmere.

Ja, det kan man godt. Det kræver dog, at man har lidt kendskab til produkterne og har spartelteknikker for at opnå et tilfredsstillende resultat. Du kan f.eks. selv påføre microcement på bordplader, møbler samt mindre områder. Ved større områder anbefaler vi, at arbejdet udføres af en fagmand.

Microcement kan tones i stort set alle farver og nuancer. Vi tilbyder derfor en bred

pallette af forskellige farvekombinationer efter farvesystemerne NCS og RAL. Vi har også vores egne farver, som kan ses i vores showroom eller her. Som noget særligt tilbyder vi også metalfarver, hvilket skaber en helt særlig overflade og udtryk.

Anvendelsesmuligheder

Ja, microcement fungerer godt med gulvvarme. Som noget unikt kan vores Easycret-serie bruges uden net, hvor der er gulvvarme.

 

OBS! Gulvvarmen skal altid være slukket under påføringen af microcementen for at undgå små revner.

OBS! På arealer, hvor et af vores flerkomponent-produkter benyttes, anbefaler vi altid at bruge net i microcementen ved brug ovenpå gulvvarme.

Microcement hæfter fint på træ. Vi anbefaler dog at benytte vores 2-komponent produkt og ikke at påføre microcementen direkte på trægulv/plankegulv, da gulve af denne type arbejder meget afhængig af fugtighed og temperatur. Gulvet bør derfor først spartles med en fiberforstærket tyndpuds. Herefter påføres microcementen med net for at undgå hårrevner.

Ja, microcement kan påføres på klinker og fliser på både gulve og vægge. Det kræver først en grundig rengøring for kalk. Herefter slibes med korn 40, fugerne fyldes, og der påføres microcement.

 

OBS! Hvis vores klar-til-brug-løsning Easycret benyttes, behøver man ikke at lægge net i microcementen. Ved større arealer eller arealer, der udsættes for meget ”trafik” eller høj belastning, bør man benytte et af vores flerkomponent-produkter, og her skal der bruges net.

Vi anbefaler, at man fjerner linoleum og vinyl, da der kan være vedhæftningsproblemer. Derudover er der meget olie i linoleum, som kan forsage, at der kommer buler eller revner.

Ja, microcement kan bruges på møbler, bordplader, skabe, osv.

Ja, microcement kan bruges udendørs, da det er modstandsdygtigt over for vand og temperaturændringer. Det er dog vigtigt at huske at bruge lak. Arbejdet skal udføres i den rette temperatur og under tørre forhold. Microcement kan f.eks. bruges til en pool.

Rengøring

Microcement rengøres dagligt med helt almindelige rengøringsmidler. Vi anbefaler et neutralt rengøringsmiddel. Til kalk bruges kalkfjerner og svampe uden slibeeffekt.

 

Tunge og spidse genstande kan i nogle tilfælde lave trykmærker alt afhængig af produkt og opbygning. Så husk derfor filtdupper under møbler.

Pris

Prisen på microcement kan variere alt efter opgaven. Der er flere faktorer, der afgør prisen – f.eks. typen af underlag, mængden af materialer, og hvis det skal laves af håndværkere.